Slankekure

De reducerer den mest farlige slags fedt

Mavefedt - hvad forskere kalder "visceralt fedt" - er det farligste fedt der findes: farligt for dit hjerte, farligt for din hjerne, farligt for dit kærlighedsliv og endda farligt for din tegnebog. Hvis du lader mavefedtet blive, vokse og gøre dig syg, vil du leve færre år (og færre lykkeligere år), og du vil kunne ende med at dræne din økonomi på at bekæmpe den skade, som mavefedtet har på dit helbred og dit velbefindende. Derfor bør du inden hvert måltid stille dig selv tre vigtige spørgsmål: "Hvor er mit protein? Hvor er mine fibre? Og hvor er mit sunde fedt?" Stil dig selv disse spørgsmål, og det vil kunne hjælpe dig med at træffe sunde valg.


De forhindrer dig i at rode rundt

Hvis du spiser de fleste af dine måltider uden at tænke over sammensætningen af måltidet, kan det være et tegn på, at du ikke får givet din krop de næringsstoffer, den har brug for, siger diætist Cassie Bjork. Og det kan være et tegn på, at du spiser den forkerte kost. "Mange slankekure skærer ned på fedt, da der er flere kalorier i end protein og kulhydrater, men denne taktik kan have den konsekvens at den øger trangen til mad" siger hun. Derfor er et af mine nøglespørgsmål: "Hvor er mit sunde fedt?" "En enkel måde at holde trangen til usund mad på afstand er at tilføje et par spiseskefulde avocado, olivenolie, nødder eller frø til alle dine måltider og snacks," siger Bjork. "Disse sunde fedtstoffer holder dit blodsukkerniveau stabilt og afværger trangen til sukker, hvilket i sidste ende vil hjælpe dit vægttab!".


De sparker forarbejdede fødevare væk

At spise forarbejdede fødevarer med et højt indhold af salt og fedt - selvom det kun er tre gange om ugen - vil ikke kun få dig til at tage på, men det kan også reducere gavnlige fedtforbrændende tarmbakterier. Dr. Margaret Morris fra Australiens University of New South Wales gennemførte en undersøgelse med rotter og forklarede: "Selvom disse fund endnu ikke skal afprøves hos mennesker, kan de, der er strenge med deres kost i løbet af ugen, muligvis ødelægge alt deres gode arbejde ved at spise junkfood i weekenden. " En god slankekur med en solid tidsplan kan hjælpe dig med at finde en afbalanceret tilgang til at spise og afbalancere din tarm.


De lærer dig de "rigtige" kalorier

Du har ikke længere matematik i folkeskolen, så lad dig ikke stresse med at tælle kalorier. Men slankekure, der drejer sig om "kaloriekontrol" fungerer, især hvis du lærer, hvor dine kalorier kommer fra, og hvornår du skal spise dem. For eksempel bør dagens mængde af protein fordeles jævnt på hele dagen. Hvorfor? Undersøgelser viser, at de, der fordelte deres protein indtag hen over dagen, tabte sig mere og var mere tilbøjelige til at opretholde deres pasform end dem, der havde et skævt fordelt indtag af protein ved visse måltider. Kalorier fra protein er også forskellige fra kalorier fra fedt eller kulhydrat. Ud over at øge mætheden har protein en termogen effekt. Det betyder, at din krop forbrænder en rimelig procentdel af kødets kalorier, når du fordøjer dem - og kalorieforbrændingen øges efter måltidet med helt op til 35 procent!


De sparer dig en masse penge

Overvægt koster os en masse penge - og ikke kun i sprækkede bukser. Faktisk har overvægtige mænd årligt mange flere sundhedsomkostninger end mænd med normalvægt. For kvinder er forskellen endnu større. Jo flere kilo du tager på, jo større skygge kaster du på din økonomiske fremtid.


De kan give dig en lønforhøjelse

Hvis du finder den rigtige kost for dig, så ser du bedre ud på LinkedIn: I en undersøgelse, der blev offentliggjort i International Journal of Obesity, gav forskerne deltagerne en række CV med små fotos af ansøgerne. Hvad de fandt ud af var, at startløn, ledelsespotentiale og ansættelsesbeslutninger blev påvirket negativt, når billedet viste en person, der var overvægtig - mest alvorligt når der var tale om overvægtige kvinder. Hvordan ved forskerne, at vægt var den afgørende faktor og ikke deres erfaring eller generelle udseende? Fordi de brugte de samme individer før og efter vægttabskirurgi!


Fordele ved slankekure

  • De kan hjælpe med at tabe noget af den usunde overvægt.
  • Det giver os en følelse af kontrol, fordi vi gør noget for at gøre os sundere, hvilket kan motivere til en sundere livsstil.
  • De kan lære os mere om sund ernæring, når vi undersøger, hvilken slankekur vi skal prøve.
  • De gør os mere opmærksomme på sammensætning af hvad vi spiser.


Ikke desto mindre er der sundhedsmæssige fordele ved visse måder at spise i forhold til andre. Hvis du overvejer at prøve en ny slankekur - eller bare vil ændre dine spisevaner - kan det være svært at finde ud af, hvilke type slankekur/kost der passer til dig.

De mest populære kure

Vi har samlet en masse nyttig viden om nogle af de mest populære kurer, der vil kunne hjælpe dig med at komme af med nogle af de overflødige kilo og kick starte dit vægttab. Du kan læse mere om følgende populære og effektive kurer: